lørdag 27. august 2016

Prestekrager ll

En kunde ville ha et motiv jeg har hengende på utstillingen på Kolvereid.Det lot seg såklart gjøre, men helt likt blir det  ikke når man maler med akvarell.Det er derimot noe kundene gir uttrykk for at de liker,  for da har ingen maken

fredag 26. august 2016

Bondesjakk /tic tac toe

Jeg har sydd bondesjakkposer som er hendig å ta med på hytta, campingvogna, på vennebesøk , i kantina osv. Min datter på 8år ønsker å gi bort slike i bursdagsgaver , men det passer så klart til alle aldreJeg har tegnet rett på stoffet med tusj, men man kan også bruke overføringspapir.

mandag 22. august 2016

Fra Namdalskofta til Namdalsgenseren

Namdalskofta finnes bare i en damestørrelse og ble opprinnelig strikket i Namdalsgarn. Damen som komponerte den heter Asbjørg Røske Sundet, og hun fikk 1 premien i denne koftetevlingen. Mange har spurt hva symbolene betyr, og hun har fortalt at det skal forestille Namdalens dype skoger (trær), elva Namsen (noen synes den borden ligner på jernbanespor) og Klompen ,byfjellet i Namsos (det som ligner på et nulltall) Det noen tror skal forestille sagblad eller kratt er i følge designer bare en pyntebord. Ullvarefabrikken ble lagt ned på 80-tallet og garnet produseres ikke lenger. Her er bilde av originalmønstret. Damen på fremsiden er designeren selv :)

Et eksemplar av kofta henger på Ullvaren kafè i Namsos. Denne er ikke strikket av designeren. Hun har levert sin kofte til Namdalsmuseet. Jeg har også et par bilder av to jeg har strikket på den gamle bloggen min strikk




Fra Namdalskofte til Namdalsgenser 
Jeg er meget interessert i gamle håndverkteknikker og mønster,
og elsker å skape nye uttrykk med utgangspunkt i det gamle. 
 Genseren jeg har lagd mønster på finnes i str 2-10 år og strikkes i Kaunigarn. Det er et dansk ullgarn i 100 % ull og selges av flere forhandlere rundt om i landet. Jeg har brukt to ulike nettbutikker alt etter hvilke farger jeg ønsket: Garnbutikken Fortuna og  To damer. Genseren strikkes i en bunnfarge og et nøste flerfarget garn. Garnet kan erstattes med Finull eller Tovegarn , men da får du ikke skiftingen i fargen på mønsterdelen. Mønstret kan kjøpes her: Namdalsgenseren

Fru Elrudas Kalender 2017

Denne kalenderen trykkes opp i et begrenset opplag, og den kan kjøpes direkte hos meg for kr 300,-Her er noen glimt fra kalenderen:


Dette motivet er inspirert av et foto i boken "Falcheblikk" av Sigmund Falch




Utstillingen "Kom og sett deg her på trammen sammen med meg!"

Da jeg ble oppringt i vår fra Folkebiblioteket i Nærøy om å være utstiller der, så tror jeg at jeg sa ja med en gang :) I tillegg fikk jeg være årets "Kolvereiddagskunstner" og utstillingen fikk en plass i programmet. Dette medførte nærmere 800 besøkende på 3 dager :) I løpet av vinteren og våren har jeg jobbet med å lage et mønster som er et re-design av Namdalskofta. Det resulterte i Namdalsgenseren som er strikket i Kaunigarn og finnes i str 2-10 år. Dette mønstret kan kjøpes på ravelry.com. 6 flotte barn viste frem genserne under åpningen av utstillingen. Om du ikke har sett den enda, så står den på Nærøy Folkebibliotek ut september :) 

                   

KOM OG SETT DEG HER PÅ TRAMMEN SAMMEN MED MEG!




              Litt dårlig bilde, men her er 6 flotte barn med Namdalsgenser og ei flott bestemor med Namdalskofta :)
                                               
                                      Namdalsgenseren, rekved, kort og Fru Elrudas kalender


Fru Elrudas Kalender for 2017. Den koster 300,- og kan kjøpes direkte hos meg :)
                                                                         Akvarellene




lørdag 20. august 2016

Barnekofte

Kofta er strikket etter eget hode, så nær som en bord, og veien ble til mens vi gikk, og det gikk jo riktig så bra mener både jeg og datterenJeg har brukt Drops Alpaca.

Akvarell av Nærøysund fyr

Fyrlykta ved Nærøysund fyr er et yndet malemotiv.Den er et flott landemerke sør for Rørvik❤