tirsdag 26. juni 2012

Rabarbrakake

Dette synes jeg var et veldig godt alternativ til eplekake :)


 

Enkel rabarbrakake

Jeg brukte en 24 cm form og doblet porsjonen og brukte ca 250-300 g rabarbra.


125 g mykt smør
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
2 ss kaldt vann
4-5 stilker rabarbra
sukker , kanel, ev.hakkede mandler
Slik gjør du:
Denne oppskriften er til 20 cm form. Til en langpanne gang oppskriften med 3 eller 4.
Lag gjerne en stor porsjon, jobben er den samme og kaken egner seg godt til frysning. Varm litt i ovn før servering.
Varm stekeovnen til 180C. Skjær rabarbra opp i biter.
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt tilslutt .Hell røren i smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker, kanel og ev. hakkede mandler.
Stek på nederste rille 35-40 min.
Server kaken lun med krem eller is.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar